انواع انجیر از نظر درخت و میوه
انواع انجیر از نظر درخت و میوه
آنچه در این مقاله در اختیار شما بازدیدکننده گرامی قرار میگیرد تقسیم بندی درخت انجیر بوده که با دسته بندی انواع انجیر خشک متفاوت میباشد. در صورتی که در مورد اختلاف نمونههای متنوع انجیر خشک و چگونگی دسته بندی آن سوال داشته باشید، میتوانید به مقاله مربوطه در همین سایت مراجعه فرمایید.
لینک مقاله دسته بندی انجیر خشک
تقسیم بندی درخت انجیر
درخت انجیر با نام علمی فیکوس (Ficus) گیاهی از خانواده موراسه (Moracee) بوده و بیش از ۶۰۰ گونه مختلف دارد که اغلب آنها وحشی یا زینتی میباشند. انواع زینتی فیکوس بنگالنسیس (انجیر معابد) و فیکوس رلیگیوزا دو نوع از این گیاه بوده که در تزئینات و همچنین بهعنوان گیاه آپارتمانی کاربرد زیادی دارند. «فیکوس الاستیکا» نیز که به درخت کاتوچو معروف میباشد، هم زینتی بوده و هم کاربرد صنعتی دارد. تصاویر زیر به ترتیب مربوط به انواع بنگالنسیس، رلیگیوزا و الاستیکا میباشد.
انواع انجیر مهم در باغبانی
انواع انجیر قابل توجه از نظر میوه در باغبانی شامل انواع خوراکی و غیر خوراکی میباشد. نوع خوراکی از نظر گیاهشناسی به نام فیکوس کاریکا شناخته میشود. نوع غیر خوراکی مانند فیکوس کاریکا سیلوستره، در واقع درخت نر بوده که کاربرد بیشتر آنها، تلقیح انواع انجیر خوراکی میباشد. این نوع انجیر به نام « بر » معروف بوده که سه بار درسال ثمر میدهد و در واقع سه نوع ثمر زمستانه، بهاره و تابستانه دارد و از نوع بهاره آن برای گرده افشانی یا بهاصطلاح « بردهی انجیر خوراکی » استفاده میشود. ثمردهی مداوم درخت نر انجیر حتی در زمستان و در زمانی که هیچ گونه برگی بر روی درخت وجود ندارد یکی از عجایب طبیعت میباشد.
تولید محصول انواع انجیر خوراکی، در طول سال متفاوت بوده و در برخی یک مرحله و در برخی دیگر دو مرحله میباشد. اگر تنها یک مرحله محصول تولید کند، در تابستان میوه میدهد و اگر دو مرحله تولید محصول داشته باشد، مرحله نخست در بهار یا اوایل تابستان و مرحله دوم که محصول اصلی درخت میباشد در اواخر تابستان میرسد. با توجه به تولید میوه در سال و نیاز یا عدم نیاز به گردهافشانی جهت ماندن میوه بر روی درخت، نوع خوراکی انجیر به سه دسته معمولی، ازمیر و سانپدرو تقسیم شده که در زیر توضیح داده میشوند.
انواع انجیر خوراکی
انجیر نوع معمولی از دوران باستان کشت میشده و به صورت وحشی در مناطق خشک و آفتابی با خاک عمیق و تازه و نیز در مناطق صخرهای رشد میکند. گلهای انجیر معمولی همه ماده بوده و به گردهافشانی نیاز ندارند. بعضی از ارقام مهم انجیر معمولی را میتوان با عناوین کادوتا (Kadota)، میشن (Black Mission)، قهوهای (Brown Turkey)، آدریاتیک (Adriatic) و کلسته (Celeste) برشمرد. انجیرهای سیاه موجود در بازار معمولا از این نوع میباشند.
انجیر ازمیر مهمترین نوع اقتصادی بهویژه در ایران میباشد. انجیر ازمیر در ایران به ارقام مختلف سیاه، سبز، پیوس، متی، شاه انجیر و کشکی تقسیم میشود. عمده انجیرهای تولیدی در ایران، گونه سبز نوع ازمیر میباشد. در صورتی که به خرید انجیر خشک تمایل دارید دو محصول “انجیر خشک لوکس” و “انجیر خشک مخلوط صدویک نوع C” را به شما پیشنهاد میکنیم.
انجیر سانپدرو در هر فصل دو مرحله تولید محصول دارد که مرحله اول آن مهمتر بوده و به گردهافشانی نیاز ندارد. این در حالی است که محصول مرحله دوم نیازمند گردهافشانی برای ماندن میوه بر روی درخت میباشد. ارقام مرتبط با انجیر سان پدرو شامل Desert King، Lampiera و San Pedro بوده که معروفترین آنها نوع King میباشد.
در صورت تمایل به آشنایی با کاشت و داشت انجیر بر روی لینک روبرو کلیک کنید: کاشت و داشت درخت انجیر
ارقام مختلف انجیر از نظر میوه
انجیر از نظر رنگ میوه به انواع سیاه و زرد یا سفید تقسیم بندی میگردد. با این وجود شرح جزئیتر برخی از ارقام موجود بهصورت زیر میباشد.
-
انجیر آدریاتیک (Adriatic):
رنگ این نوع انجیر سبز کمرنگ مایل به زرد و بخش داخلی آن نیز قرمز رنگ است. با توجه به مطبوع بودن طعم خشک آن، بیشتر به صورت خشک مصرف میگردد. شیرینی این نوع نسبت به انواع دیگر کمتر است.
-
انجیر قهوهای (Brown Turkey):
این نوع انجیر پر آب و با طعم شیرین بوده و به هر دو صورت تازه (تر) و خشک مصرف میگردد.
-
انجیر کالیمیرنا (Calimyrna):
این نوع انجیر، بزرگ و کمآب بوده و دارای پوست سبز و ضخیم و گوشته سفید میباشد. شیرینی آن زیاد نبوده و مصرف آن بیشتر بهصورت خشک میباشد. پوست ضخیم این انجیر در هنگام خوردن گرفته میشود.
-
انجیر کلسته (Celeste):
این نوع انجیر بسیار شیرین و پر آب و دارای پوست بنفش میباشد. اندازه آن کوچک و متوسط بوده و به هر دو صورت تازه و خشک مصرف میگردد.
-
انجیر کادوتا (Kadota):
انجیر کادوتا زرد و سبز رنگ، با اندازه متوسط و پوست ضخیم میباشد. دارای هسته شیرین، کمدانه و سفید تا صورتیرنگ است.
-
انجیر میشن (Mission):
این نوع انجیر دارای رنگ بادمجانی و گوشت قرمز بوده، آبدار، بسیار خوشمزه وبافت قابل جویدن دارد. در هر دو حالت تازه و خشک مصرف میگردد.
-
انجیر کینگ (Desert King):
انجیر کینگ یکی از انواع پر ثمر درخت انجیر با دو مرحله تولید محصول میباشد. میوههای این نوع انجیر از اوایل تابستان شروع به رسیدن کرده و اینکار تا اواخر تابستان ادامه دارد بهگونهای که در تابستان معمولا جوانههای ریز انجیر، میوههای نارس و رسیده آن بهصورت همزمان دیده میشوند. میوههای رسیده آن به بزرگی تخم مرغ بوده و به رنگ سبز متمایل به زرد میباشد. در ایران این نوع انجیر را در برخی موارد بهنام انجیر سه وقته میشناسند.
سلام
من میخوام اسم درخت انجیری که انجیر خشک موجود در بازار رو ازش استحصال می کنن رو بدونم و باغ این نوع انجیر رو بزنم.لطفا راهنمایی کنید.متشکر. ۰۹۱۸۳۳۲۳۹۴۱
این موضوع به نحوی در متن مقاله نیز اشاره شده، آنچه مد نظر شماست رقم سبز انجیر ازمیر هست منتها غیر از زمین، شرایط آب و هوایی هم براش مهمه (جایی که زیاد سرد یا زیاد گرم باشه جواب نمیده)
سلام
من می خواستم ببینم کدوم مدل از انجیر مناسب آب و هوای گرم هست و نیاز آبیش از همه کمتره
برای کشت در گرمسار می خواستم
سلام
لطفا به مقاله «انجیر از شناخت و کاشت تا داشت و برداشت و باغداری» مراجعه نمایید.
سلام
آیا انجیر غیر خوراکی سمی هست؟ من یه درختی رو تو سطح شهر تهران دیدم که میوه اش انجیر بود اما حالت رسیده اش هم غیرشیرین بکد و داخلش پر دانه های خشک بود. رنگش هم سبزرنگه
این چه نوع انجیریه؟
سلام
انجیر سمی نداریم. انجیر غیر خوراکی فقط درخت انجیر نر هست که به انجیر بر معروف هست. با اطلاعاتی که نوشتین نمیشه دقیق نظر داد چون رنگ میوه انواع مختلف انجیر رسیده، سبز و در بعضی سبز متمایل به زرد هست. مزه هم تحت تاثیر آب و هوا و همینطور آبیاری قرار میگیره.
باسلام
برای کاشت نهال انجیر باید بین دو درخت چقدر فاصله باشه. آیا ۷ متر فاصله بین دو درخت انجیر دیم کافیست؟
ممنون
سلام
برای فاصله بین درختان انجیر بین ۶ تا ۱۲ متر عنوان شده که دقیقترش بستگی به زمینی داره که قصد ایجاد باغ دارین. اگه تجربه دارید که مثلا تو اون منطقه درخت انجیر در نهایت خیلی بزرگ و قوی میشه بهتره فاصله رو بیشتر بگیرید. در حالت کلی ۷ متر بد نیست.
سلام.انجیرهای سیاه بزرگ وگرد که اندازه تخم مرغ میشن چه گونه ای است ومن پرسیدم میگن آذربایجانی است.درسته؟ از کجا میتونم درختش را تهیه کنم.البته منطقه ما خشک وگرمسیریه. ممنون
سلام
با عرض پوزش گونه مد نظر شما رو دقیق متوجه نشدیم. چون میفرمایید سیاهرنگ هست شاید نوع میشن باشه. نوع آذربایجانی رو من نشنیدهام شاید این اسم محلی باشه.
سلام
شما نهال انجیر هم میفروشید ؟
سلام
با عرض پوزش، در حال حاضر خیر
سلام
طبع انجیر معتدل است ؟
من شنیدم خشک شده اون طبعش گرم تر میشه درسته؟
سلام
به نظر ما طبع انجیر همان گرم و تر هست منتها برای کسب اطلاعات دقیقتر میتوانید به متخصص این امر مراجعه فرمایید.
سلام ما یه درخت بزرگ انجیر در حیاطمان داریم(تهران)در طول سال دائما در حال میوه هست اما میوه اش خشک و توش پوشالیه .حتی الان که برگ نداره بازم میوه داره اول فکر کردیم مریضه اما اینجا فهمیدم درخت نر هست.میخواستم بپرسم به این درخت بزرگ چطور میشه پیوند ماده زد که حداقل ثمر بده.ممنون میشم راهنماییم کنید
سلام
پیوند انجیر ماده بر روی درخت نر مرسوم نیست. اتفاقا برعکس این مورد انجام میشه ولی اینجور که شما تمایل دارید بنده تا حالا نشنیدم.
سلام عرض ادب ..میخوام درخت انجیر بکارم ..شنیدم انجیر سیاه اسرائیلی بازار خوبی واسه تر خوری داره.لطفا راهنمایی کنید مرسی
با سلام میخواستم بپرسم چطور میشه اندازه درخت انجیر را کوتاه کرد و در واقع نوع تجاریشو روی چه انجیری پیوند بزنیم که درختش کوتاه یا نیمه کوتاه بشه که عمل برداشت میوه به سادگی و با هزینه کمتر صورت بگیره… ایا با پیوند بر روی نوع سه فصله میشه به این هدف رسید؟چون نوع سه فصله ذاتا هیکل کوچکتری نسبت به نوع های دیگه داره
متشکرم
سلام
شرمنده، اطلاع دقیقی در این زمینه ندارم
سلام آیا خوردن انجیر های غیر خوراکی که در طول سال میوه میدهد برای بدن ضرر دارد چرا از انجیر غیر خوراکی برای تولید میوه و فروش آن در بازار استفاده نمی شود
سلام
دوست عزیز انجیر غیر خوراکی که اسمش روش هست خوراکی نیست. از میوه این انجیر برای بارور کردن انجیر خوراکی استفاده میشه. حالا دیگه خوردنش چه عواقبی میتونه داشته باشه نمیدونیم و واقعا به این فکر نکردیم که ممکنه کسی استفاده خوراکی ازش بکنه!
با سلام و خسته نباشید سوالی داشتم این انجیر های سفید خشک که تو بازار میفروشن از چه نوعی است و از کجا میشه پیداشون کرد؟کدوم منطقه از این انجیرا هست؟ میشه جواب این سوالو به ایمیلم هم بفرستین ممنون
سلام
انجیرای سفید توی بازار رقم سبز انجیر ازمیر هست که در چنتا از شهرستانهای استان فارس کشت میشه.