نکات مهم و قابل توجه در آبیاری زعفران | انجیران | انجیر, خشکبار, بادام, زعفران

نکات مهم و قابل توجه در آبیاری زعفران

تک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره 1 5٫00 out of 5

آبیاری زعفراننکات مهم و قابل توجه در آبیاری زعفران

برخلاف باور رایج، زعفران گیاه کم آبی نیست و در صورت عدم آبیاری مناسب، عملکرد مزرعه به شدت کاهش می‌یابد. نیاز زعفران به آب به‌گونه‌ای است که از آب اول تا خزان کامل گیاه (از مهر ماه تا اوایل یا اواخر اردیبهشت)، رطوبت خاک بایستی حفظ شود. بنابراین در صورت کاهش بارندگی یا افزایش درجه حرارت هوا، بایستی نسبت به آبیاری زعفران در فواصل کوتاه‌تر اقدام نمود. آبیاری زعفران علاوه بر این قاعده و قوانین خاص خود را دارد که نباید از آن غفلت کرد. مقاله حاضر مهمترین نکات در این رابطه را در اختیار علاقه‌مندان عزیز قرار می‌دهد.

برای اطلاع از نکات مهم در مورد کشت زعفران به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

نکاتی که در آبیاری زعفران باید رعایت کرد

  • آبیاری زعفران بایستی سطحی باشد و به آبیاری خیلی سنگین نیازی نیست. آبیاری تنها باید به‌گونه‌ای باشد که رطوبت آب به زیر ریشه‌ها برسد.
  • قبل و بعد از کشت، آبیاری می‌تواند برای زعفران مفید باشد اما با توجه به احتمال بالای بروز آلودگی به کنه و قارچ، بایستی تا مهرماه آبیاری را به تعویق انداخت.
  • در مزارع تازه کشت شده، چون بحث گل‌دهی مطرح نیست و هدف اصلی سبز شدن پیازها می‌باشد، بهتر است آبیاری دوم بعد از ۲۰ روز تکرار شود. پس از آن نیز در صورت عدم بارندگی، بایستی با آبیاری رطوبت خاک را حفظ کرد.
  • پس از سبز شدن کامل پیازها در سال اول می‌توان آبیاری را کم نمود و با یک مرحله آبیاری در اسفند و یک مرحله نیز در اواخر فروردین آن را به پایان برد.
  • اولین آبیاری در زعفران چند ساله، زمانی است که دمای محیط سرد شده و در حدود ۱۰ درجه سانتیگراد باشد. در این حالت گل‌های زعفران که در مرداد ماه تشکیل شده‌اند، پس از آبیاری از خاک خارج خواهند شد (تصویر زیر). اگر آبیاری زعفران زودتر و زمانی که هوا خوب سرد نشده انجام شود، ابتدا برگ‌های زعفران سبز می‌شوند و پس از چند روز گل‌ها ظاهر خواهند گردید. در این حالت گل‌ها از کیفیت پایین‌تری برخوردار خواهند بود.
  • پس از ظهور گل‌ها تا پایان گل‌دهی به هیچ عنوان نبایستی آبیاری انجام شود.

اثر اولین آبیاری زعفران

زاج آب و زردآب زعفران

پس از پایان گل‌دهی زعفران، بلافاصله بایستی آبیاری مجدد مزرعه انجام شود. به این مرحله از آبیاری زعفران زاج آب می‌گویند. زردآب اما آخرین آبیاری مزرعه زعفران بوده که هنگام زرد شدن برگ زعفران یا پس از آن انجام می‌شود. زرد آب یکی از مهمترین مراحل آبیاری زعفران می‌باشد. هدف از زردآب حفظ رطوبت خاک و پیاز می‌باشد و در عملکرد سال بعد نقش مهمی دارد. نکته مهم اما اینکه در مزارع آلوده به کنه و قارچ، بایستی از انجام زردآب خودداری کرد. چرا که با گرم بودن هوا، آبیاری باعث فراهم شدن شرایط مستعد رشد شدید قارچ و کنه می‌شود. در واقع گرمی و رطوبت به شدت جمعیت قارچ و کنه را افزایش می‌دهد. از این رو در این حالت مضرات زردآب از فواید آن بیشتر است.

مطالعه مقالات زیر نیز به شما پیشنهاد می‌گردد:

انجیران
ارسال پستی سفارشات به تمام نقاط کشور
انجیران
زعفران ممتاز قائنات را با بهترین قیمت بخرید
دیدگاه ها

سه × 1 =

همیشه یک پیشنهاد ویژه هست

با عضویت در خبرنامه ایمیلی فروشگاه اینترنتی انجیران میتوانید در هر لحظه از حراج ها و فروشهای ویژه محصولات ما مطلع شوید.

کانال تلگرام انجیران